Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

IV predavanje iz ciklusa predstavljanja primera dobre prakse „Kako da zavolim ponedeljak?”

„CLIL metoda u nastavi”

Novo, četvrto po redu besplatno predavanje iz ciklusa „Kako da zavolim ponedeljak?”, na temu „CLIL metoda u nastavi”, održaće se u četvrtak, 27. decembra, od 18:00 do 19:30.

Predavanje se održava u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, III sprat, Future Hub), a svi zainteresovani svoje prisustvo mogu obezbediti popunjavanjem ove prijave.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete predavanju, CLIL metode možete upoznati i preko besplatnog Live stream prenosa, putem ovog linka

Unapredite svoja predavanja uz CLIL metodu

Predavanje pod nazivom „CLIL metoda u nastavi” namenjeno je svim nastavnicima koji žele da se upoznaju sa ovim modelom nastave i nauče na koji način mogu da primene različite strategije i tehnike rada u dvojezičnoj (CLIL) nastavi.

CLIL model nastave objedinjuje podučavanje sadržajima nastavnog predmeta i jezika, pri čemu se nejezički sadržaji uče na stranom jeziku.

Tokom predavanja imaćete priliku da saznate koje su prednosti CLIL metode u odnosu na tradicionalnu nastavu. Upoznaćete kognitivne funkcije i tehnike razvijanja strategija učenja koje učenicima pojednostavljuju kompletan proces učenja.

Osim toga, ovo predavanje će definisati ulogu nastavnika prilikom primene ove metode i odgovoriti na pitanje – koji oblici nastave donose najefikasnije rezultate za učenika.

Teme kojima će se predavanje baviti:

  • „Metodička koncepcija primene CLIL metode”,
  • „Jezičke metode u CLIL nastavi”,
  • „Predstavljanje primene CLIL metode u nastavi fizike i matematike”,
  • „CLIL i IOP metode”.

Vaši predavači:

Dragana Bogosavljević

Dragana je diplomirala informatiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Trenutno predaje matematiku u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, gde radi u bilingvalnim odeljenjima od petog do osmog razreda. Kao član Tima za realizaciju dvojezične nastave učestvovala je u projektu „Multiligualism аs а Condition For EU Integration”. Pored toga, bila je deo projekta „Škole za 21.vek” i nekoliko eTwinning projekata.

 

Branislava Blajvaz

Diplomirala je na studijama medicinske fizike, nakon čega je masterirala metodiku nastave na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu 2011. godine. Dobitnik je mnogobrojnih republičkih nagrada, Svetosavskih povelja i laureat je fonda „Talenti” AP Vojvodina. Kao član Tima za realizaciju dvojezične nastave učestvovala je u projektu „Multiligualism аs а Condition For EU Integration”. Pored toga, bila je deo projekta „Škole za 21. vek” i nekoliko eTwinning projekata.

 

Tatjana Štefanac

Nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici, gde predaje u bilingvalnim odeljenjima od trećeg do osmog razreda. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Univerzitetu u Sarajevu. Deo je Tima za realizaciju dvojezične nastave, Tima za projekte i koordinator Tima za stručno usavršavanje i napredovanje u zvanju. Kao član Tima za realizaciju dvojezične nastave bila je koordinator i učesnik projekta „Multiligualism as a Condition for EU Integration”, koordinator i saradnik na nekoliko eTwinning projekata, kao i koordinator „Pen Pal” mini-projekta projekta škole.

 

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz učionice ograničen na 30.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do srede, 26. 12. 2018, najkasnije do 15 sati.

Svi oni koji budu želeli da prate predavanje preko Live streama potrebno je da se prijave putem ovog linka.

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »