Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

BESPLATNA tribina „Usred srede sa problemom”

„Budimo pametni, hranimo se zdravo”

Centar za razvoj karijere Instituta za moderno obrazovanje vas poziva na besplatnu tribinu „Usred srede sa problemom” na temu „Budimo pametni, hranimo se zdravo”, koja će biti održana 12. decembra od 18 do 20 časova u prostorijama Instituta (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

Za prisustvo ovoj tribini potrebno je samo da popunite ovu prijavu što pre i tako na vreme obezbedite svoje mesto. Tribina je predviđena za maksimalno 100 učesnika, zato reagujte odmah.

Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete tribini, obezbeđen je i live stream prenos koji možete pratiti putem ovog linka.

Šta vas očekuje:

Na ovoj tribini imaćete priliku da se upoznate sa rezultatima nedavno sprovedenog istraživanja o dobrim i lošim navikama mladih u ishrani. Naime, tokom proteklih meseci u Savremenoj gimnaziji, Srednjoj školi za informacione tehnologije (ITHS) i International School Savremenoj održan je niz istraživanja čiji je cilj bio da analiziraju navike srednjoškolaca u ishrani. Tom prilikom sprovedene su i brojne edukativne aktivnosti koje su učenike upoznale sa posledicama neredovne i nezdrave ishrane. Osim toga, ove projektne aktivnosti pomogle su srednjoškolcima da razviju svest o štetnosti brze hrane, da se upoznaju sa razlikama između vegeterijanske i mesne ishrane i još mnogo toga.

Prisustvo ovoj besplatnoj tribini omogućiće vam da sagledate navike učenika, ali i da se sami upoznate sa značajem zdrave ishrane.

Teme koje će se obrađivati:

 • Primena zdravih navika u ishrani mladih,
 • Upoznavanje sa vrstama ishrane,
 • Efekti suplementacije u ishrani,
 • Značaj kontrole prehrambenih proizvoda i praćenje njihove kalorijske vrednosti, 
 • Posledice fizičke (ne)aktivnosti na ishranu,
 • Predstavljanje različitih uticaja koje hrana ima na duhovni razvoj, psihološku stabilnost i fiziologiju organizma. 

Agenda tribine:

 • Osnove zdrave ishrane – MSc Aleksandra Ikonov, Institut za moderno obrazovanje,
 • Uticaj ishrane na funkcionalne sposobnosti učenika – diplomirani profesori fizičkog vaspitanja Nenad Vukadinović i Vladimir Miljković i diplomirani biolog Aleksandar Perić sa učenicima, Srednja škola za informacione tehnologije,
 • Hrana i suplementi – koordinator vannastavnih aktivnosti Uroš Krstović, Savremena gimnazija,
 • Mitovi o vitaminima – MSc Nadežda Golubović sa učenicima, International School Savremena,
 • Učeničke navike u ishrani – rezultati istraživanja – diplomirani biolog Ana Vasilić sa učenicima, Savremena gimnazija,
 • Zeleni ponedeljak – Učenici Savremene gimnazije,
 • Post kao duhovna hrana – diplomirani teolog Antonio Aras, Savremena gimnazija.

Moderatori tribine biće dr Marina Petrović i MSc Aleksandra Ikonov sa Instituta za moderno obrazovanje. 

Učesnici tribine:

Aleksandra Ikonov

Diplomirani biolog i master profesor biologije. Doktorand je na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde priprema doktorsku disertaciju. Autor je brojnih naučnih i stručnih radova u domenu pedagoških i bioloških nauka. Svoj inovativni pristup nastavi predstavlja kroz više međunarodnih i domaćih konkursa na kojima postiže zavidne rezultate. Trenutno radi na poziciji koordinatora obrazovnih programa Instituta za moderno obrazovanje gde radi kao saradnik na poslovima organizacije programa stručnog usavršavanja nastavnika.

Nadežda Golubović

Diplomirala je na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gde je i magistrirala na Katedri za fiziologiju biljaka. Bila je aktivna članica Kancelarije za mlade, gde je radila na projektnom menadžmentu, marketingu, vršnjačkoj edukaciji i posredovanju, kao i mentorstvu. Trenutno radi kao profesor biologije u International School Savremenoj.

Ana Vasilić

Diplomirala je molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa stručnim radom na temu „Genetika poremećaja pažnje i hiperaktivnost kod dece”. Odmah po završetku studija počinje da radi i stiče pedagoško i praktično iskustvo u radu sa decom na međunarodno priznatom Kembridž programu. Trenutno radi kao profesor biologije u Savremenoj gimnaziji.

Antonio Aras

Diplomirani teolog, koji je višegodišnje iskustvo stekao u radu sa decom u osnovnim i srednjim školama. Odmah nakon završenih studija, Antonio je počeo katihetsku misiju, razvijajući kod dece potencijale na originalan način. Autor je i organizator brojnih radionica na biblijske i psihološke teme. Njegove radionice pohađalo je više od 2.000 ljudi. Antonio je član Playback teatra Beograd, TA praktičar i kouč, kao i edukant na psihodrami. Trenutno radi kao profesor veronauke u Savremenoj gimnaziji.

Uroš Krstović

Koordinator vannastavnih aktivnosti i školskog benda u Savremenoj gimnaziji sa višegodišnjim iskustvom u radu sa učenicima na podsticanju zdravih životnih navika.

Nenad Vukadinović

Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na smeru Fizičko vaspitanje. Pedagoško iskustvo i iskustvo u radu sa decom sticao je kao dugogodišnji profesor fizičkog vaspitanja i nosilac različitih programa vežbanja za decu u školi sporta „Pokret za okret”.

Kao stručni saradnik za analitiku i dijagnostiku u sportu, u Centru za sportsko usmeravanje „Pokret za okret” stekao je iskustva i znanja u praćenju telesnog razvoja dece i praćenju razvoja i testiranja motoričkih sposobnosti. Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu bio je angažovan kao stručni saradnik i asistent na predmetu Orijentiring. Učestvovao je na brojnim stručnim seminarima i kongresima iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja. Trenutno radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Vladimir Miljković

Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, na odseku Fizičko vaspitanje. Iskustvo u pedagoškom radu sticao je kao nastavnik u osnovnim školama „Jovan Sterija Popović” i „Milan Rakić” u Beogradu. U toku rada u ovim školama osvojio je više medalja na opštinskim i gradskim takmičenjima u nekoliko sportova. Osnivač i koautor programa škole sporta „Sporting”, koji se bazira na radu i unapređivanju razvoja opšte motorike dece i mladih. Trenutno radi kao profesor fizičkog vaspitanja u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Aleksandar Perić

Profesor biologije u Srednjoj školi za informacione tehnologije.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovu besplatnu tribinu, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto, jer je broj slobodnih mesta za praćenje tribine iz amfiteatra ograničen na 100.

PRIJAVITE SE >>

*Prijave se prihvataju do utorka, 11. 12. 2018, najkasnije do 15 sati.

Svi oni koji budu želeli da prate tribinu preko Live streama potrebno je da se prijave putem ovog linka.

Napomena: Fizičko prisustvo tribini i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju tribine izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »