Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

U SRED SREDE SA PROBLEMOM & EDU IZAZOV #4

Besplatna tribina: „Šta je savremena karijera?”

Besplatna tribina „Šta je savremena karijera?” održaće se u sredu, 21. novembra, od 18 do 20 časova u prostorijama Instituta za moderno obrazovanje (Beograđanka, Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, IV sprat, veliki amfiteatar).

Ova tribina organizuje se kao jedinstvena sinergija dva edukativna i korisna događaja: predavanja u okviru ciklusa „U sred srede sa problemom”, koje tradicionalno organizuje Institut za moderno obrazvanje, i četvrtog po redu Edu izazova u organizaciji Connectinga iz Pančeva.

Broj slobodnih mesta na ovoj tribini je strogo ograničen, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave

Za one koji nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju ovoj tribini obezbeđen je Live stream prenos, koji možete pratiti ovde

Saznajte u kom pravcu da razvijate svoju karijeru

Tribina je namenjena zainteresovanim nastavnicima, roditeljima, preduzetnicima, učenicima i svima ostalima koji žele da unaprede obrazovni sistem. Cilj tribine je širenje pozitivnih ideja iz oblasti obrazovanja na kojem će učenici, edukatori, preduzetnici i roditelji deliti svoja iskustva u formi kratkih i inspirativnih predavanja.

Ideja tribine je da se kroz inspirativno predstavljanje različitih predavača i njihovog karijernog puta podstakne razvoj svesti o budućim pravcima razvoja savremene karijere i važnosti prilagođavanja sopstvenih interesa sa promenama savremenice. Kroz ovu tribinu će se postići deljenje životnih znanja i iskustava, ali i veština za prevazilaženje izazovnih situacija, koji će poslužiti kao sredstvo za napredak generacija čiji karijerni put tek sledi.

Agenda tribine:

  • „Pronađi me” – hajde da se upoznamo;
  • Pozdravna reč organizatora tribine: Institut za moderno obrazovanje i Connecting;
  • Edu izazov prezentacije;
  • Tribina – diskusija sa publikom.

Moderatori tribine:

  • dr Marina Petrović, direktor Instituta za moderno obrazovanje, Beograd;
  • Deniz Hoti, izvršni direktor, Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting.

Edu izazov prezentacije i učesnici panel-diskusije:

Dr Bojan Ristić

Direktor Srednje škole za informacione tehnologije i Visoke strukovne škole za informacione tehnologije ITS. Angažovan je na izradi strategija i razvojnih programa različitih ministarstava Republike Srbije. Učestvovao je kao koautor u izradi nekoliko strateških dokumenata, poput Strategije razvoja stručnog obrazovanja u Republici Srbiji i Strategije karijernog vođenja i savetovanja. Napisao je veliki broj stručnih radova i učestvovao u različitim projektima usmerenim na poboljšanje obrazovnog sistema.

 

Tara Papić 

Učenica IV razreda Savremene gimnazije. Osim toga što je vukovac, osvajala je nagrade na takmičenjima iz matematike, pevanja i klavira, kao i na republičkom nivou iz geografije i engleskog i srpskog jezika. Od ranog detinjstva bavi se likovnom umetnošću, što koristi i kao hobi i kao mali biznis, što joj je dalo ideju da gleda na umetnost kao na karijeru njene budućnosti. Pomoću znanja engleskog jezika, razvila je svoj interes za digitalnu umetnost samostalno. Već 5 godina bavi se digitalnom umetnošću i animacijom, za šta je dobila i priznanja na različitim konkursima.

 

Sonja Dakić

Sonja je preduzetnica i mentorka i dobitnica je specijalnog priznanja za inovativnost Udruženja poslovnih žena Srbije, TEDx govornik i predavač na mnogim domaćim i stranim konferencijama. Učesnica je na brojnim radionicama posvećenim preduzetništvu, javnom nastupu i razvoju profesionalnih veština. Trenutno vodi sopstveni mentorski program „Živi*Radi*Voli” u saradnji sa ICT HUB-om u Beogradu.

 

 

Matija Šarenac

Učenik III razreda International School Savremene. Kao vukovac i jedan od stipendista Savremene gimnazije, Matija je na pragu uspešne akademske karijere. Ove godine njegovi rezultati na Cambridge IGCSE ispitima stavili su ga među 3% najboljih učenika u svetu. Pored toga, Matija je aktivni takmičar Veslačkog kluba Partizan i postigao je preko 20 odličija na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvojio je zlatnu medalju na Državnom prvenstvu i titulu državnog prvaka u osmercu 2017. i 2018. godine. Ovog leta, na osnovu svojih sportskih i akademskih uspeha, imao je priliku da poseti prestižne engleske univerzitete Cambridge i St. Andrews kao stipednista Kingdom Education programa. Matija u budućnosti želi da studira na jednom od poznatih Ivy League univerziteta u Americi, a prvi izbor mu je Columbia University u Njujorku.

Silvana Stojanović Louis

Osnivač i vlasnik Predškolske ustanove „Klincograd” u Beogradu. Roditelj učenika Savremene gimnazije i student Fakulteta savremenih umetnosti – odsek Menadžment u umetničkoj produkciji i medijima. Uz moto „život je igra” prevazilazi svakodnevne izazove na putu roditeljstva kako na privatnom, tako i na profesionalnom planu.

 

 

Ivana Vulić

Diplomirani psiholog koji se trenutno bavi razvojem i sprovođenjem obuka za nastavnike, stručne saradnike i studente. Učestvovala je u velikom broju istraživačkih projekata koji se tiču inkluzivnog obrazovanja, ali je radila i kao saradnik u nastavi na Filozofskom fakultetu.

 

 

Filip Milenković

Učenik IV godine Srednje škole za informacione tehnologije. Na početku treće godine, sa 16 godina, Filip nalazi svoju prvu praksu u svetu razvoja softvera koja uskoro prerasta u posao. Zbog toga prelazi na vandredno školovanje i svoje dane posvećuje radu. Posle malo više od godinu dana Filip je već duboko u svetu informacionih sistema, digitalne transformacije i inovacije. Njegov cilj je da promeni način na koji velike korporacije u Srbiji posluju pružajući im nove poslovne vidike kroz um jednog mladog predstavnika nove generacije.

 

Danijela Grubnić

Koordinatorka obrazovnih programa u Beogradskoj otvorenoj školi. Njene dužnosti uključuju razvoj obrazovnih programa i događaja i njihovo promovisanje, ne samo ka ciljnim grupama već i ka predstavnicima javnosti i medija, ali i uspostavljanje i održavanje saradnje sa najcenjenijim saradnicima organizacije.

 

 

Svetlana Belić Malinić

Direktorka International School Savremene, akreditovani predavač Kembridž programa za profesionalni razvoj nastavnika, član Kembridž tima za unapređenje međunarodnih ispita, dobitnik nagrade „International House” za pedagoška istraživanja i sertifikovani Gugl edukator. Master studije iz oblasti obrazovanja i društvenih nauka završila je na Univerzitetu u Londonu, a svoje višegodišnje znanje i iskustvo pretočila je u doktorat iz oblasti međunarodnog obrazovanja na Univerzitetu u Lesteru, u Engleskoj.

 

O organizatorima

Institut za moderno obrazovanje

Cilj Instituta za moderno obrazovanje (IMO) je unapređenje kvaliteta obrazovnog procesa kroz edukaciju sadašnjih i budućih zaposlenih u obrazovanju i promociju najsavremenijih obrazovnih tehnologija. Naša misija je pomoć pojedincima da postanu uspešniji, kao i pomoć školama i obrazovnim ustanovama u implementaciji tehnologija i tehnika za unapređenje obrazovnog procesa. IMO je i savetodavni centar za sve lidere u obrazovanju, kao i mesto profesionalne nastavne prakse za buduće profesore. 

Connecting

Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva Connecting nastala je 2013. godine radi kreiranja zajednice preduzimljivih ljudi koja se bave rešavanjem najvažnijih izazova sa kojima se suočavaju mladi u našem društvu. Opšti cilj Connectinga je da edukuje decu i mlade u oblastima društvenog preduzetništva i karijernog vođenja i savetovanja podstičući ih da preuzmu odgovornost i tako postanu odgovorni članovi naše zajednice. Connecting radi na lokalnom nivou i jedina je organizacija u Južnom Banatu koja je fokusirana na programe u oblasti karijernog vođenja i savetovanja mladih i društvenog preduzetništva.

Kako da se prijavite?

Da biste pratili ovo besplatno predavanje, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Broj slobodnih mesta za praćenje predavanja iz prostorija Instituta ograničen je na 100, a svoje prisustvo možete osigurati popunjavanjem ove prijave.

Prijave za fizičko prisustvo predavanju prihvataju se do utorka, 20. 11. 2018, najkasnije do 15 časova.

PRIJAVITE SE >>

Pratite nas preko Live streama

Ukoliko niste u mogućnosti da fizički prisustvujete predavanju, obezbeđen je i besplatan Live stream, za koji se možete prijaviti ovde.

PRIJAVITE SE ZA LIVE STREAM >>

Napomena: Fizičko prisustvo predavanju i praćenje preko Live streama su besplatni. Potvrde o prisustvu i praćenju predavanja izdaju se na zahtev pojedinaca i plaćaju se 500 dinara.

Zahtev za izdavanje potvrde poslati na imejl: office@institut.edu.rs.

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »