Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatan akreditovani seminar za članove IMO na temu „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju”

„Zamislite svet u kome svaka osoba na planeti ima slobodan pristup celokupnom ljudskom znanju.

To je ono na čemu mi radimo.”

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u saradnji sa Vikimedijom Srbije obezbedio je za članove Instituta za moderno obrazovanje besplatan akreditovani seminar „Primena onlajn viki alata u nastavi i učenju” (kataloški broj 555, kompetencije 2, prioritetna oblast 1). Seminar će se održati 13. aprila 2019, od 9 do 16 časova u prostorijama Instituta (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, Beograđanka, III sprat, učionica 9). 

Prisustvo na ovom akreditovanom seminaru nudi sjajnu priliku članovima IMO da unaprede svoje digitalne kompetencije i ovladaju upotrebom informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa, ali i da steknu zvanično uverenje o osmočasovnom stručnom usavršavanju.

Ukoliko već niste članovi IMO, da biste obezbedili mesto na ovom akreditovanom seminaru, ali i brojne druge pogodnosti koje organizujemo za članove, potrebno je da se prijavite za članstvo preko formulara na dnu stranice. Iskoristite promotivni period!

Saznajte kako da uz Vikipediju učinite časove zanimljivijim

Ciljevi seminara su poboljšanje procesa učenja i podučavanja kroz primenu novih i otvorenih platformi za učenje, zasnovanih na viki-alatima, i unapređenje kvaliteta nastavnog i vaspitnog procesa, kao i razvijanje slobodnih obrazovnih sadržaja.

Tokom teorijskog dela saznaćete koji su osnovni principi viki-projekta, kako se prezentuju viki-alati, a kako izrada članaka. Saznaćete kako se proveravaju otvorenost i dostupnost sadržaja, povezuju različiti sadržaji, vrši licenciranje sadržaja na internetu i poštovanje intelektualne svojine, ali i na koji način zajedno sa svojim učenicima možete povećati dostupnost obrazovnog sadržaja na srpskom jeziku na internetu. Praktičan deo seminara će vas osposobiti za izradu novih ili dopunu postojećih članaka na Vikipediji koji vam mogu biti koristan didaktički materijal.

Pored korisnih znanja i primenljivih veština, sve učesnike očekuje podrška tima Vikimedije Srbije u realizaciji naučenog u praksi.

Predavači:  

Nebojša Ratković

Nebojša je diplomirani politikolog za međunarodnu politiku i master ekonomista. U nevladinom sektoru radi od 2010. godine na projektima koji u fokusu imaju obrazovanje mladih. U Vikimediji Srbije je angažovan od avgusta 2016. godine na poziciji menadžera obrazovnog programa, gde radi na promovisanju novih tehnologija u srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama, sa fokusom na Vikipediju, menjajući pri tome aktivno kontekst tradicionalnog obrazovanja, koje je pod sve većim uticajem IKT-a. Kroz akreditovani program promoviše savremene viki-alate u nastavi, kao sredstva za poboljšavanje veština nastavnika i učenika, koji služe za usvajanje obrazovnih ciljeva i unapređenje saradnje u domenu vaspitno-obrazovnog sistema.

Filip Maljković

Filip je završio Elektrotehnički fakultet 2011. kao master inženjer elektrotehnike i računarstva. Na Vikipediji je aktivan od septembra 2004. godine, a u Vikimediji Srbije je od njenog osnivanja, 3. decembra 2005.

Trenutno je u Upravnom odboru Vikimedije Srbije i na funkciji je predsednika udruženja.

 

Kako da se prijavite?

Da biste prisustvovali ovom seminaru, potrebno je da što pre popunite prijavu, navedete broj svoje članske karte i omogućite sebi besplatno usvajanje novih veština. Broj učesnika  je ograničen na 30, zato požurite i prijavite se što pre!

Napomena: Prijave se prihvataju do petka, 12. 4. 2019, najkasnije do 15:00 sati. Molimo vas da nam što pre javite ukoliko odustanete od prijave kako bismo na vreme oslobodili mesto i pripremili vam potvrde o stručnom usavršavanju.

Nakon što potvrdite dolazak, sa prijavljenima će kontaktirati realizatori radi pružanja detaljnih instrukcija o potrebnim koracima za uspešnu realizaciju obuke. 


Članstvo u IMO

Ukoliko još uvek niste član Instituta, iskoristite produženi promotivni period da se prijavite za članstvo i obezbedite sebi brojne pogodnosti za napredak u znanju i zvanju. Saznaj više o ponudi članstva u IMO >>

Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona: +381 (0)11/40-11-260 ili na imejl: office@institut.edu.rs.

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »