Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Besplatan akreditovani seminar „Primena online viki alata u nastavi i učenju”

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje i Vikimedija Srbije iz Beograda organizuju besplatan akreditovani seminar „Primena online viki alata u nastavi i učenju”, koji će se održati u subotu, 6. oktobra, od 9 do 16 časova, u prostorijama Instituta (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke, III sprat).

Ovaj akreditovani seminar predstavlja mogućnost za usavršavanje zaposlenih u obrazovanju kroz primenu onlajn viki alata. Ukoliko želite da proširite svoja znanja u oblasti primene novih tehnologija u učenju, kao i da doprinesete razvoju slobodnih obrazovnih sadržaja na srpskom jeziku, priključite se.

Seminar je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja pod kataloškim brojem 555 (kompetencija: K2, prioritet: 1). Ciljna grupa za seminar u ovom terminu su učiteljice i učitelji sa teritorije Beograda (i pripadajućih opština) koji u svom radu koriste informaciono-komunikacione tehnologije. Ukoliko bude slobodnih mesta, prihvataće se i prijave nastavnika iz predmetne nastave iz osnovnih i srednjih škola.

Broj slobodnih mesta je ograničen, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave

Osnovne informacije o seminaru:

Prioritet: 1
Kompetencije: K2
Sertifikat: Zvanično uverenje o osmočasovnom stručnom usavršavanju

„Zamislite svet u kome svaka osoba na planeti ima slobodan pristup celokupnom ljudskom znanju. To je ono na čemu mi radimo.” – Vikipedija

Šta vas očekuje?

Učestvovanjem na ovom akreditovanom seminaru, unapredićete digitalne kompetencije i saznati kako da koristite informaciono-komunikacione tehnologije u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa. Stečene veštine omogućiće vam da poboljšate proces nastave kroz primenu novih edukativnih platformi koje se zasnivaju na viki alatima.

Teme koje će se obrađivati tokom teorijskog dela seminara:

  • Osnovni principi viki projekata;
  • Vikipedija i drugi Vikimedijini projekti u obrazovnim procesima – primeri dobre prakse;
  • Prezentovanje Viki alata;
  • Izrada/korekcija Viki članka;
  • Primena u nastavi i izrada zadataka za učenike.

Agenda seminara:

*Seminar traje 8 časova i sastoji se od praktičnog i teorijskog dela.

09:00 – 10:30 uvodni deo
10:30 – 10:45 pauza
10:45 – 11:30 drugi deo
11:30 – 12:00 pauza
12:00 – 13:00 treći deo
13:00 – 16:00 praktični deo

Praktični deo podrazumeva sticanje znanja i razvijanje veština za izradu novih ili dopunu postojećih članaka na Vikipediji (po izboru učesnika) koji se mogu primeniti u nastavi. Rad ne zahteva veštine programiranja i seminar je kreiran tako da nastavnici mogu da primene stečene veštine u učionici neposredno po završetku seminara.

Predavači:  

  • Nebojša Ratković, Vikimedija Srbije;
  • Ivana Madžarević, Vikimedija Srbije.

Broj slobodnih mesta je ograničen: Prijavite se što pre

Da biste prisustvovali seminaru, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Seminar je besplatan, a broj slobodnih mesta je ograničen na 30. Požurite i prijavite se.

PRIJAVITE SE >>

Napomena: S ciljem uspešne realizacije seminara, potrebno je da svi učesnici pre učešća na seminaru otvore naloge na Vikipediji, na srpskom jeziku, i da izaberu temu koja već nije pokrivena na Vikipediji sr.wikipedia.org. O tome će učesnici biti detaljnije obavešteni nakon prihvatanja njihove prijave za seminar.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa predstojećim seminarima, možete nam se obratiti putem mejla office@institut.edu.rs ili pozivom na broj +381 11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »