Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

Akreditovani seminar „Primena online wiki alata kao didaktičkih sredstava u nastavi i učenju”

Centar za stručno usavršavanje pri Institutu za moderno obrazovanje organizuje besplatan akreditovani seminar „Primena online wiki alata kao didaktičkih sredstava u nastavi i učenju”, koji će se održati 30. juna od 9 do 16 časova u prostorijama Instituta (Masarikova 5, ulaz iz Kralja Milana, zgrada Beograđanke). Seminar je osmišljen tako da vam omogućava primenu stečenih veština u učionici neposredno po završetku.

Broj slobodnih mesta je ograničen, a svoje prisustvo možete obezbediti popunjavanjem ove prijave. Seminar je namenjen nastavnicima informatike, matematike i fizike koji rade u gimnazijama i srednjim stručnim školama. Akreditovan je od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja na period od dve školske godine: 2016/2017 i 2017/2018, i nalazi se pod brojem 440 u Katalogu programa stručnog usavršavanja.

Osnovne informacije o seminaru:

Prioritet: 3
Kompetencije: K2
Sertifikat: Zvanično uverenje o osmočasovnom stručnom usavršavanju

„Zamislite svet u kome svaka osoba na planeti ima slobodan pristup celokupnom ljudskom znanju. To je ono na čemu mi radimo.”

Ovaj akreditovani seminar omogućiće vam sticanje zvaničnog uverenja o osmočasovnom stručnom usavršavanju i pružiti vam priliku da se usavršite kroz primenu online wiki alata.

Seminar ima za cilj da unapredi kompetencije zaposlenih u obrazovanju za primenu novih i otvorenih platformi za učenje zasnovanih na wiki alatima, kao i da unapredi kvalitet nastavnog i vaspitnog procesa.

Pored korisnih znanja i primenljivih veština, sve učesnike očekuje zvanično uverenje o završenoj obuci, kao i dalja podrška tima Vikimedije Srbije u realizaciji naučenog u praksi.

Saznajte kako da uz Wikipediju učinite časove zanimljivijim

Ovaj seminar se sastoji iz teorijskog i praktičnog dela. Tokom teorijskog dela, saznaćete koji su osnovni principi wiki projekta, kako se prezentuju wiki alati, a kako izrada članaka. Takođe, upoznaćete primere dobre prakse korišćenja Wikipedije u obrazovanju. S druge strane, praktični deo seminara će vas osposobiti za izradu novih ili dopunu postojećih članaka na Wikipediji koji se mogu primeniti u nastavi.

Predavači:  

  • Nebojša Ratković, master ekonomista, menadžer obrazovnog programa, Vikimedija Srbija;
  • Đorđe Stakić, diplomirani matematičar za računarstvo i informatiku, stručni saradnik u Računarskoj laboratoriji Matematičkog fakulteta u Beogradu, predsednik Akademskog odbora Vikimedije Srbije.

Kako da se prijavite?

Da biste prisustvovali seminaru, potrebno je da što pre popunite prijavu i obezbedite svoje mesto. Seminar je besplatan, a broj slobodnih mesta je ograničen na 30. Požurite i prijavite se.

PRIJAVITE SE >>

Napomena: Kako bi se seminar uspešno realizovao, potrebno je da svi učesnici otvore naloge na Wikipediji, na srpskom jeziku, kao i da izaberu temu koja već nije pokrivena na ovoj platformi. Sve detaljne instrukcije o ovim koracima dobićete nakon prijavljivanja za seminar.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u vezi sa predstojećim seminarima, možete nam se obratiti putem mejla office@institut.edu.rs ili pozivom na broj +381 11 4011 260.

 

Upis za 2017/18. godinu je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »