Bolje obrazovanje za bolji svet!

A better education for a better world!

24 May

  • By Aleksandra Ikonov
  • In Vesti
  • Comments Off

Centar za stručno usavršavanje Instituta za moderno obrazovanje u četvrtak, 23. maja 2019, organizovao je za sve zaposlene u obrazovanju predavanje pod nazivom „3D mape uma”. Predavač je bio MA Dejan Bošković, magistar hemije, nastavnik biologije i samostalni pedagoški savetnik.

Cilj ovog predavanja bio je da se prisutni kroz praktične primere upoznaju s prednostima korišćenja mapa uma, koje doprinose efikasnijem usvajanju informacija, razvijanju maštovitosti i domišljatosti. Predavač je istakao kao primer kreativnu pripremnu nastavu, koja je kroz 3D mapu povezala hemiju, istoriju, geografiju, fiziku i biologiju. Kao posebni gosti na predavanju bili su učenica Maša, koja je iznela svoje impresije o učešću na kreiranju mapa uma, kao i nastavnica hemije J. Drobnjaković, koja je iskazala koliko je projekat doneo dobiti učenicima i iznedrio iz njih veliki potencijal.

Prisutni su na predavanju sa oduševljenjem usvojili važne smernice pri kreiranju mapa uma, koje ističu kreativni potencijal i nastavnika i učenika. Kao zaključak i savet za buduću praksu, nastavnik Bošković je izrazio potrebu za kontinuitetom korišćenja mapa uma kako bi one postale sastavni, kreativni deo učenja budućih generacija.

Moderator predavanja bila je MSc Aleksandra Ikonov, stručni saradnik Instituta za moderno obrazovanje.

Intervju sa predavačem možete pogledati OVDE.